Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van het Jonge Kind afgetrapt

Met een congres is de Week van het Jonge Kind 2018 geopend. Het thema van de week is dit jaar 'Gezond opvoeden; waar leg jij de grens?'.
AdobeStock

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vormde weer het toneel van het openingscongres. Verschillende aspecten van ‘gezond opvoeden’ kregen een plek in het programma. De focus lag vooral op ‘emotioneel gezond’. Het ging onder andere over de veiligheid, geborgenheid en professionele genegenheid.

Professional Love

De dag startte plenair onder leiding van dagvoorzitter Martijn van der Kroef (oud-bestuurder KinderRijk). Sprekers in het ochtenddeel waren Heidy Knol van de Brancheorganisatie, Prof. Dr Micha de Winter, Drs. Sanderij van der Doef en de Engelse gast Jools Page. Zij sprak over professionals love en de uitdaging van een liefdevolle relatie tussen professional en kind in een tijd waarin alles onder een vergrootglas ligt. De bijdrage van de Winter leidde tot enkele enthousiaste reacties op Twitter:

Risicovol spelen

Na de lunch kwamen in de deelsessies bijvoorbeeld risicovol spelen, de seksuele ontwikkeling van kinderen en groene kinderopvang aan bod. De centrale vraag in de inleidingen en in de deelsessies was: ‘Waar leg jij de grens?’.

Over de Week van het Jonge Kind

De Week van het Jonge Kind vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 20 april. Het is het zesde jaar dat de Week van het Jonge Kind plaatsvindt. Deze traditie komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. In 2013 introduceerde Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang in Amsterdam de week ook in Nederland. In de week kunnen organisaties aandacht vragen voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen voor 0-4 jaar.’ Lees op de website wat er allemaal op het programma staat.


Een meisje dat pm’ers steeds op de mond wil zoenen. Deze situatie bracht de medewerkers van kinderopvangorganisatie KindeRdam in Rotterdam in verlegenheid. Want hoe ga je om met de behoefte van dit meisje? Waar ligt de grens als het gaat om het tonen van genegenheid als professional? Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.