Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat betekent de lerarenstaking voor de kinderopvang?

Leraren van het basisonderwijs in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht gaan opnieuw staken. Wat betekent dit voor de kinderopvang? Brancheorganisatie voor Ouders (BOinK) geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Woensdag 14 maart zijn de scholen (grotendeels) dicht vanwege de lerarenstaking en moet er gezocht worden naar opvang voor de leerlingen.BOinK verzamelde veelgestelde vragen en beantwoordt deze.

Zo ben je als opvangorganisatie niet verplicht opvang te organiseren op een dag dat basisscholen gesloten zijn vanwege staking. Als er plek is, kan de bso wel toestaan om kinderen op te vangen. Nog niet eerder kinderen laten opvangen door de betreffende bso? Dan dient er voor deze ene dag een contract met de bso afgesloten te worden.

Scholen hebben de verantwoordelijkheid om zelf opvang te regelen, in de school of bij een buitenschoolse opvang. De kosten van de (extra) af te nemen uren in de buitenschoolse opvang zijn voor de ouders.

Lees meer veelgestelde vragen op de website van BOinK >>


Bij de allereerste acties stond de kinderopvang dan ook meteen klaar om oplossingen te bieden. Soms zelfs gratis. Dat is prima gedacht vanuit klantenservice, en toch heb ik er mijn bedenkingen bij. Want dat een staking ongemak veroorzaakt, is juist het doel van zo’n staking. Als buschauffeurs staken, is het juist de bedoeling dat iedereen moet lopen. Lees de blog van Marijke Schuurkes


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.