Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Walter Bakx vertrekt bij Kober

Na achttien jaar stopt Walter Bakx als directeur van de Kober Groep, de kinderopvangorganisatie van Breda en omstreken. Hij gaat met pensioen. Pauline Schellart, nu nog directeur/bestuurder bij kinderopvangorganisatie Kanteel, volgt Bakx op 15 oktober op.
Walter Bakx vertrekt bij Kober
Foto: Kober

Bakx begon achttien jaar geleden bij de Kober Groep die toen nog COKB heette (Centrale Organisatie Kinderopvang Breda). Inmiddels telt de kinderopvangorganisatie zo’n 1100 medewerkers en 240 gastouders. Onder de leiding van Bakx werd het werkgebied van Kober uitgebreid naar West-Brabant met locaties van Steenbergen tot Tilburg.

Maatschappelijke functie

Bakx geeft aan met veel voldoening terug te kijken op zijn tijd bij Kober. ‘Ik ben trots op de belangrijke maatschappelijke functie van de kinderopvang. Zowel als arbeidsmarktinstrument, maar vooral ook als een van de bakermatten voor onze toekomstige democratie.’ Ook spreekt hij de hoop uit dat de kinderopvang in Nederland binnenkort weer ‘van en voor kinderen wordt en minder overgeleverd aan de grillen van beleidsbepalende volwassenen’.

Opvolger

Pauline Schellart werkt momenteel als directeur/bestuurder van Kanteel, de kinderopvangorganisatie van Den Bosch en omstreken. Ze heeft een pedagogische achtergrond, daarnaast is ze bedrijfskundige en heeft ze ervaring in welzijn, kinderopvang en onderwijs. Bakx is blij dat Schellart zijn opvolger is, omdat hij nu ‘met een gerust hart kan vertrekken’.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.