Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarom je niet mag appen met de inspecteur van de GGD

Vanwege corona vinden onderzoeken van de GGD in principe niet plaats op locatie. Inspecteurs maken gebruik van alternatieve middelen zoals telefonisch informatievragen en beeldbellen. Een inspecteur kan dat echter niet zomaar doen. GGD-GHOR Nederland heeft daarom een advies opgesteld over de regels waaraan een inspecteur moet voldoen.  
© Silas Stein / dpa / picture alliance

Een verbinding moet bijvoorbeeld veilig zijn. Softwareleveranciers van applicaties die gevestigd zijn in de VS of gebruik maken van servers in de VS, mogen bijvoorbeeld niet worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor WhatsApp en Facebook Messenger

Alleen media die binnen het recht van de Europese Economische Ruimte (EER) vallen zijn toegestaan. Teams valt bijvoorbeeld binnen dat recht.

Geen opnames

Verder mogen er geen opnames worden gemaakt. Ook hoeft een beroepskracht niet een eigen privé mobiel te gebruiken. De inspecteur kan wel naar een privé nummer vragen maar de beroepskracht hoeft dit niet te geven.

De toezichthouder benoemt dit vooraf en zoekt dan met de houder van het kinderdagverblijf  naar alternatieven.De beroepskracht kan bijvoorbeeld zelf contact opnemen met de toezichthouder, of gebruik
maken van een algemeen nummer.

Het complete advies vind je hier.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.