Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarborgfonds lanceert kennisbank Ruimte-OK

Ruimte

Scholen in het primair en voortgezet onderwijs, kinderopvangorganisaties en gemeenten kunnen vanaf deze week gebruikmaken van een nieuwe digitale kennisbank op ruimte-ok.nl. Het is het eerste resultaat van de Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK).

Dit nieuwe landelijke kenniscentrum is een initiatief van de PO-Raad, VO-raad, VNG en het Waarborgfonds Kinderopvang. Zij beogen hiermee de kwaliteit van (integrale) kindvoorzieningen te verbeteren door kennis over ruimtevraagstukken te bundelen, ontwikkelen en breed toegankelijk aan te bieden. De kennisbank is in opbouw en tot 1 januari 2013 voor iedereen vrij te raadplegen.

Kennis in de steigers
In april jongstleden werd onder de noemer van ‘kennis in de steigers’ gestart met het opzetten van Ruimte-OK. Om de dienstverlening behoeftegericht te ontwikkelen, werd een enquête verspreid. Deze werd ingevuld door 876 besturen, directies en beleidsmedewerkers vanuit het primair en voortgezet onderwijs, de kinderopvang en gemeenten. Hieruit blijkt onder meer dat de huisvestingsthema’s waarover organisaties in de diverse sectoren meer willen weten grotendeels overeenkomen. Ook delen ze de wens om in eerste instantie zelf via een kennisbank op zoek te gaan naar informatie.

Waarborgfonds Kinderopvang
Ruimte-OK valt als onafhankelijke stichting onder het bestuur van het Waarborgfonds Kinderopvang. De huidige Waarborgfondsactiviteiten op het gebied van kennisondersteuning worden overgeheveld naar Ruimte-OK. Het Waarborgfonds blijft voorzien in dienstverlening rondom borgstellingen en kredietwaardigheid.

ANP Photo, Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.