Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Vve-budget: wat krijgt uw gemeente?

Staatssecretaris Sander Dekker heeft een voorzet gegeven voor een verdeling van het vve-budget over alle gemeenten. Als het aan hem ligt, krijgen kleinere gemeenten vanaf 2017 meer vve-geld en grote gemeenten minder. Dat neemt niet weg dat Amsterdam en Rotterdam qua vve-budget nog altijd met kop en schouders boven de andere gemeenten uit steken.
Vve-budget: wat krijgt uw gemeente?
Foto: iStock

Hoeveel vve-budget schenkt staatssecretaris van Onderwijs Dekker aan uw gemeente? Bekijk het overzicht. Let op: de genoemde bedragen maken deel uit van een voorstel aan de Tweede Kamer. Kamerleden krijgen tot begin 2016 om de budgetten goed – dan wel af te keuren.

5 REACTIES

  1. Beste Tim, deze lijst is afkomstig van het ministerie van Onderwijs en is één op één overgenomen. Ik weet niet wat de reden is dat er bij sommige gemeenten geen bedrag staat ingevuld. Voordat ik hier onderzoek naar doe: de verdeling in dit overzicht is niet meer aan de orde. Deze week is staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker teruggefloten. De Kamer wil graag een andere verdeling van het geld en niet meer voor kleine gemeenten en minder voor grote. Zie: https://www.kinderopvangtotaal.nl/Management/Actueel/2015/12/Vve-geld-alle-gemeenten-gaan-er-op-achteruit-2728340W/.

  2. Lees alle reacties
  3. Beste Marion Bolte, dit overzicht is vandaag aangevuld met de gemeenten die vallen onder de W tot en met Z. Het klopt dat dit er eerder vandaag nog niet bij stond. Nu wel. De gemeente Zundert staat op de planning voor 124.866 euro aan VVE-gelden. Ik zal u dit ook nog even mailen.
    Redactie Kinderopvangtotaal

  4. Als ik een gemeente was die er met dit voorstel flink op vooruit zou gaan ( en die zijn er!) Zou ik me vooralsnog maar niet rijk rekenen. Wel jammer dat de beloofde duidelijkheid pas in 2016 zal komen. Vooral als je meerjarige afspraken met de aanbieders van vve zou willen maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.