Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voortaan één benchmarkonderzoek kinderopvang

Waarborgfonds Kinderopvang en Brancheorganisatie Kinderopvang bundelen hun krachten in het benchmarkonderzoek. Eigenaren van kinderopvangcentra krijgen voortaan nog maar één benchmarkonderzoek gepresenteerd met de vraag daaraan mee te werken. De eerste uitnodiging wordt medio juni verstuurd.
Voortaan één benchmarkonderzoek kinderopvang
Foto: ANP Xtra

In een benchmarkonderzoek presenteert de branche, in dit geval de kinderopvang, zich met ontwikkelingen, bedrijfsvoering, financiën, kwaliteit, personeel en andere managementinformatie. Op deze manier ontstaat er een ‘referentiekader’ of ‘ijkingskader’ waaraan andere ondernemers zich kunnen meten. Benchmarking is er vooral ook om verantwoording af te leggen en transparant te zijn naar stakeholders.

Breed draagvlak

Voorheen ontvingen houders van kindercentra twee benchmarkonderzoeken: één van de Brancheorganisatie en één van het Waarborgfonds. Daaraan komt nu een einde . Volgens de twee organisaties heeft de gezamenlijke benchmark nog meer zeggingskracht over de stand van zaken en ontwikkelingen in de sector, omdat de benchmark breder gedragen is. Ze vinden gezamenlijk optrekken zelfs noodzakelijk om sterker te staan in de discussie over de rol en de positie van kinderopvang in de Nederlandse samenleving. Dit is, gezien de vraaguitval en recente bezuinigingen, hard nodig.

Onderzoek CBS

Ondernemers krijgen half juni de uitnodiging om met de benchmark mee te doen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek zendt ook ieder jaar een vragenlijst naar houders. Als eigenaren van kindercentra meedoen aan de benchmark van de Brancheorganisatie en het Waarborgfonds, hoeft de vragenlijst van het CBS niet meer ingevuld te worden.

Zodra de uitslagen van het benchmarkonderzoek 2014 bekend zijn, berichten we daarover uiteraard op Kinderopvangtotaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.