Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vooral laagopgeleiden werken minder door dure opvang

Vooral laagopgeleiden werken minder door dure opvang

En weer is er een onderzoek gehouden onder werkende vrouwen met de vraag of zij minder uren gaan werken als de kinderopvang duurder wordt. Dit keer geinitieerd door vacaturesite JobTrack onder 22.000 respondenten. Hieruit blijkt dat vooral ouders met een lage opleiding minder gaan werken. Bij universitair geschoolden blijft 60 procent hetzelfde aantal uren werken.

Voor lager opgeleiden wel een tegenvaller
Veel politieke partijen klagen dat het doorvoeren van de aangekondigde bezuinigingen op de kinderopvang mensen belemmert om meer te gaan werken. Als alle respondenten, (ongeacht opleidingsachtergrond) worden meegeteld, dan blijkt volgens dit onderzoek dat het 56 procent van de mensen niks uitmaakt of de kinderopvang duurder wordt of op gelijk niveau blijft. Dat is dus iets meer dan de helft. ‘Voor lager opgeleiden en alleenstaanden met kinderen zal het kabinetsbesluit wél een tegenvaller zijn’, zegt Marco de Weerd van JobTrack. ‘Voor hen is de kinderopvangtoeslag een belangrijke stimulans om deel te nemen aan het arbeidsproces, zo blijkt uit het onderzoek.

Bekijk Het Nationale Werkonderzoek hier >>

1 REACTIE

  1. Ik ben zelf moeder van twee meiden, waarvan een van vijftien en een van acht jaar. En als PWer in opleiding loop ik zeven dag delen stage op de peuterspeelzaal en ga ik een dag in de week naar school. Gisteren kreeg ik de nieuwe prijslijst onder ogen wat ik vanaf januari volgend jaar aan buitenschoolse opvang ga betalen. Daar gaat mijn verdiende geld van mijn zaterdag baan!!!
    Nu ben ik gezegend met een hele lieve zus en zwager, die de opvang voor twee dagen in de week op zich willen nemen. Maar ik kan mij voorstellen dat er honderden vrouwen en ook mannen natuurlijk, geen familie lid of buur hebben waar ze hun kind(eren) veilig kwijt kunnen. en dat vind ik heel erg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.