Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VOG-vragen? Meld je aan voor webinar: De VOG-screening in de kinderopvang

Binnen de kinderopvang geldt een VOG-plicht. Hoe gaat de VOG-screening in zijn werk? Wanneer is er sprake van een belemmering voor een functie in de kinderopvang? Wanneer wordt een signaalbrief verstuurd? Allemaal vragen die tijdens het webinar 'De VOG-screening in de kinderopvang’ worden beantwoord. Meld je aan!
afvragen vragen
Beeld: iStock

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert screeningsautoriteit Justis een webinar voor medewerkers van kinderopvanglocaties, (toekomstige) houders van een kinderopvanglocatie en iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met de kinderopvang. Denk aan medewerkers van de GGD GHOR, DUO, VNG en gemeenten. Daarnaast mag iedereen die geïnteresseerd is in de VOG-screening in de kinderopvang zich aanmelden en het webinar bijwonen.

Onder meer de volgende onderwerpen komen voorbij:

  • hoe ziet de VOG-screening eruit?
  • hoe oud mag een VOG zijn om deze te gebruiken voor inschrijving in het PRK/LRK?
  • hoelang wordt er teruggekeken bij een VOG-aanvraag voor de kinderopvang?
  • welke justitiële gegevens spelen een rol?
  • wat wordt meegenomen bij de belangenafweging?
  • hoe werkt continue screening kinderopvang?
  • wanneer wordt een signaalbrief verstuurd?

Verder worden er een aantal casussen behandeld, zodat je een idee krijgt hoe de VOG-screening in de praktijk werkt. Ook krijg je natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Fijn: het webinar is gratis. Het vindt plaats op 13 oktober 2022 van 10 uur tot 11.30 uur. Al je je via onderstaande link aanmeldt, krijg je een dag voor de presentatie een wachtwoord waarmee je kunt inloggen voor het webinar. Let op: met de link en het bijbehorende wachtwoord kun je het webinar ook op een later moment terugkijken!

Meld je vóór 12 oktober 2022 hier aan >>

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het webinar? Stuur dan een mail naar vog.voorlichting@justis.nl.

De voormalige bso-medewerker die in 2019 werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij een 12-jarig meisje, wil dat zijn naam gezuiverd wordt. Het OM besloot twee jaar geleden de man niet langer te vervolgen. Ondertussen is hij zijn baan kwijt en kan hij geen VOG krijgen. De zaak is opnieuw aan de rechter voorgelegd, in de hoop dat de man alsnog onschuldig wordt verklaard en weer aan het werk kan in de buitenschoolse opvang. Lees hier het volledige artikel>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.