Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Voer vaccinatieplicht voor kinderopvang in’

Eens in de zoveel tijd komt de vaccinatieverplichting voor kinderen in de kinderopvang ter sprake. In een opiniestuk in de Volkskrant noemen universitair docent rechtsfilosofie Roland Pierik en hoogleraar filosofie Marcel Verweij de tijd rijp voor verplichtende maatregelen. Om te beginnen door bepaalde vaccinaties verplicht te stellen als voorwaarde voor de toegang tot kinderopvang.
Fotolia

De

Registreren

3 REACTIES

 1. Beste bezorgde ouder. U heeft gelijk dat verplicht vaccineren te ver gaat. Dat heeft de regering in een eerder stadium ook al vastgesteld.
  Er is echter ook een andere kant: het recht van een ouder om zijn of haar kwetsbare kind zo veel mogelijk te beschermen tegen mazelen, zolang vaccinatie nog niet mogelijk is. Dus tot een maand of 14.
  We hebben in NL al vrije schoolkeuze, het zou goed zijn als het bij de kinderdagverblijven ook mogelijk wordt om te kiezen; voor gevaccineerde groepsgenootjes of niet.
  Als een individuele creche vaccineren verplicht stelt (en dat mag nu al gewoon) dan weet je als ouder dat jouw kind daar in elk geval de kleinst mogelijke kans loopt om besmet te raken.
  Als ouder die tegen inenten is kun je dan kiezen voor andere kinderdagverblijven. Of er zelf een beginnen, speciaal voor niet-geenten.

 2. Lees alle reacties
 3. Verplichte vaccinatie is fascisme. Vaccineren is een medische handeling. Zelfbeschikking t.a.v het eigen lichaam is een mensenrecht. Verplichte vaccinaties vormen een mensenrechtenschending. Vaccinaties zijn niet zonder risico en over de vraag of vaccinaties effectief zijn zijn de meningen verdeeld. Ik begrijp niet waarom dit platform keer op keer wordt gebruikt om dergelijke stellige oproepen te doen. Wie zit hier achter? Ik heb wel een idee uiteraard. Ouders wees alert. De farmaceutische industrie verdient grof geld aan vaccinaties en hoeft zich nauwelijks te verantwoorden. Vaccinaties zijn niet dubbel blind getest en zeker niet wanneer deze in cocktails gegeven worden. Doe je eigen onderzoek. Ik heb liever mazelen.

  Een bezorgde ouder.

  • Lees alle reacties
  • Ik vind verplichtstelling van vaccinaties grensoverschrijdend op het recht van vrijheid om (verantwoorde) keuzes te maken.
   Er kan niet bewezen worden dat kinderen die gevaccineerd zijn beter beschermd zijn dan niet gevaccineerde kinderen. Hier is GEEN onderzoek naar gedaan bij kinderen, aangezien dit onethisch is. Bovendien is een inenting niet een garantie dat de ziekte niet komt (let wel de meeste kinderen met kinkhoest zijn ingeent). Daarnaast mag je jezelf de vraag stellen wat de functies zijn van kinderziektes, opbouwen van weerstand. In onze huidige westerse maatschappij hebben we over het algemeen toegang tot goede en gezonde leefomstandigheden en zijn mazelen, waterpokken etc. ziektes die kinderen zeer goed doorstaan, waardoor weerstand voor het leven wordt opgebouwd. Kortom, laat mensen zelf kiezen, ipv onetische verplichtingen op te leggen. We leven immers niet in een dictatuur, maar in een democratisch land.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.