Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vijf dagen vaderschapsverlof

Redactie Kinderopvang
Vaders mogen straks na de geboorte van hun kind 5 dagen verlof opnemen in plaats van 2. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat dat donderdag bekend maken. Het extra verlof is onbetaald. Een ingewijde heeft een bericht van RTL Nieuws hierover woensdag bevestigd.
Vijf dagen vaderschapsverlof
Foto: ANP Photo

Asscher kondigde enkele weken terug na een bijeenkomst over de combinatie van werk en zorg al aan dat hij dacht aan uitbreiding van het vaderschapsverlof. In een brief aan de Tweede Kamer zal de minister nog meer maatregelen op dit gebied bekendmaken.

Betaald verlof

GroenLinks laat weten blij te zijn met het besluit van Asscher. ‘De beweging is een mooie eerste stap’, aldus Tweede Kamerlid Linda Voortman. ‘Maar als Asscher echt wil dat alle vaders gebruik kunnen maken van het vaderverlof, moet hij ervoor zorgen dat het verlof betaald wordt. GroenLinks heeft daar een voorstel voor liggen. Op die manier kunnen zowel accountants als schoonmakers een week thuis blijven bij hun kind.’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.