Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier tips voor veilig cameragebruik

Het instellen van een webcam of camera op de groep of de slaapkamers van jouw opvang is niet zonder risico’s. Hoe zorg je ervoor dat gluurders via internet kunnen meekijken? Het tv-programma Radar heeft tips.
Camera's veilig gebruiken in de kinderopvang? Lees deze tips van Radar TV.
Camera's veilig gebruiken in de kinderopvang? Lees deze tips van Radar TV. - Foto: Free Images
  1. Reset je camera > Doorloop het installatieprogramma opnieuw en vul een wachtwoord in.
  2. Kies een eigen wachtwoord > Maak geen gebruik van het standaard wachtwoord van de leverancier, want die is niet gevoelig voor inbraak.
  3. Laat jouw camerabeelden verwijden > Neem contact op met de website die de camerabeelden uitzendt en vraag via admin@insecam.org vriendelijk of jouw beelden verwijderd kunnen worden.
  4. Weghalen camera lost niks op > Denk niet dat, door de camera te verwijderen, de problemen zijn opgelost. De (oude) beelden blijven te zien. Alleen het veranderen van je wachtwoord garandeert privacy.

Bron: Radar TV >>

Cameratoezicht: mag dat eigenlijk wel? De afgelopen jaren is het toezicht in de kinderopvang verscherpt. Ook de introductie van het vierogenprincipe heeft ervoor gezorgd dat kinderopvangondernemers vaker camera’s in en rondom de locaties plaatsen. Mag dit? En hoe zit het dan met de privacy? Lees meer >>

 

Onbeveiligde camera’s in de kinderopvang zorgen ervoor dat mensen over de hele wereld kunnen meegluren op de groep. De Russische websitewww.insecam.nl zendt beelden van deze en vele andere webcams over de hele wereld uit. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.