Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video’s geven uitleg over Wet IKK

De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang is per 1 januari ingegaan. De nieuwe kwaliteitseisen zijn opgedeeld in vier thema’s. Het ministerie van SZW ontwikkelde per thema een video, die in simpele bewoording uitleg geeft over de nieuwe eisen.
Foto: ANP

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vier video’s voor ondernemers in de kinderopvang gemaakt, waarin de thema’s ‘De ontwikkeling van het kind centraal’, ‘Veiligheid en gezondheid’, ‘Stabiliteit en pedagogisch maatwerk’ en ‘Kinderopvang is een vak’ toegelicht worden.

Ouders

De inspiratievideo ‘Wat verandert er voor uw kind?’ is ontwikkeld voor ouders en oudercommissies. Daarin worden de vier peilers eenvoudig uitgelegd hoe de veranderingen eruit gaan zien. Medewerkers van kinderopvangorganisaties geven in het kort een toelichting. Ook de rol van de oudercommissie komt aan bod en financiële veranderingen.

Medewerkers

De inspiratievideo ‘Wat verandert er voor jou als medewerker?’ is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang. De video is toegespitst op de pedagogisch medewerker en ligt kort de vier peilers toe. Ook worden het mentorschap, de taaleis en de rol van beleidsmedewerkers uitgelicht.

Bekijk hier de video’s over IKK >>>

Op de website Veranderingen kinderopvang van SZW is niet alleen informatie te vinden over de Wet Ikk, maar ook over de Harmonisatie en het Personenregister.


‘Deze wet bestaat uit twintig maatregelen en komt nogal slecht getimed, de meeste ondernemers in de kinderopvang hebben zich namelijk net uit de crisis geworsteld en nog geen vet op de botten. Deze maatregelen gaan uiteraard veel geld kosten.’ Lees de blog van Marion Duisterhof over de Wet IKK en kleine ondernemers.


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.