Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: Peuter4Daagse in Brunssum

Elke dag 15 minuten lopen. 300 Brunssumse peuters gingen de uitdaging aan, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd die plaatsvond van 7 tot en met 11 juni 2021. Het doel: kinderen het plezier van bewegen laten ontdekken. En dat leverde deze leuke video op.

In totaal liepen 5.500 peuters elke dag 15 minuten. ‘Zo willen we kinderen op een laagdrempelige manier van jongs af aan al laten wennen aan bewegen in de buitenlucht’, vertelde Sanne Hamers, kinderleefstijlcoach en JOGG-regisseur voor Sittard-Geleen en Stein.

De peuteropvanglocaties kregen van JOGG Brunssum en RiskCare Preventie een beweegmand. Hierin zit materiaal dat de leidsters het hele jaar door kunnen gebruiken om bewegen en spelen te stimuleren, meldt De Limburger.

Er werd naast bewegen ook aan gezond eten gedacht. De kinderen kregen een lekkere fruitmand, gesponsord door de lokale supermarkt. Aan het einde van de week kregen alle peuters een welverdiende medaille!

Bekijk de video die De Limburger maakte:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.