Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verschenen: nieuwe, herziene versie van Een Kindcentrum

In 2017 schreven Yvette Vervoort en Job van Velsen het boekje Een kindcentrum. De tweede, herziene versie, is inmiddels verschenen. De eerste exemplaren werden aangeboden aan directeur-bestuurder Ans Keij van Mikz Kinderopvang, die het boekje aanschafte voor alle wijkmanagers en schooldirecteuren waar Mikz mee samenwerkt.

Yvette Vervoort en Job van Velsen zijn beiden al jarenlang werkzaam in de wereld van onderwijs, opvang en kindcentra. Hun overeenkomst? Beiden een jarenlange ervaring in de praktijk, en beiden altijd praktisch en oplossingsgericht. In 2017 sloegen zij de handen inéén en schreven een praktisch en plezierig leesbaar boekje over werken aan én in een kindcentrum. Voor iedereen in het onderwijs en kinderopvang: bestuurders, ondernemers, managers, schoolleiders, directeuren, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, beleidsmedewerkers van gemeenten en vertegenwoordigers van medezeggenschapsraden en oudercommissies. Gebaseerd op hun rijke ervaring. Als inspiratie en hulp bij het realiseren van een integraal aanbod voor kinderen.

Heb je je al ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief van Zosja? Zosja is het online platform dat je helpt om toe te werken naar een IKC of jouw IKC klaar te maken voor de toekomst. Zosja levert je nieuws, duiding, achtergronden, tools en inspiratie over de wereld van de IKC’s.

Dilemma

Toen de bodem van de laatste doos van de eerste druk, die zij in eigen beheer uitgegeven hadden, in zicht kwam, ontstond een dilemma. Nee verkopen was geen optie. Dan maar weer een partij bij laten drukken? Nee, een nieuw doel werd gesteld. De afspraak werd gemaakt om een aantal hoofdstukken aan de eerdere versie toe te voegen, o.a. over ingewikkelde kwesties bij het realiseren van je IKC, en hoe je die oplost. En over de AVG, en vooral over hoe daar mee om te gaan. Bovendien werden alle teksten en illustraties geactualiseerd.

Duwtje in de rug

Mikz Kinderopvang, een organisatie met locaties in Waalwijk, Loon op Zand en Heusden, heeft beide auteurs bij dit proces een duwtje in de rug gegeven door, toen de laatste doos echt helemaal leeg was, een bestelling voor al haar wijkmanagers en de schooldirecteuren waar zij mee samenwerken te plaatsen. Vandaar dat Job van Velsen eind september met een doos nieuwe boeken achter in de auto naar Kaatsheuvel reed om het eerste exemplaar van de vernieuwde versie aan directeur- bestuurder Ans Keij uit te reiken. Ans had ook de schoolbesturen waarmee Mikz samenwerkt, uitgenodigd om in de context van deze uitreiking met elkaar in gesprek te gaan over de IKC-ontwikkeling in Waalwijk en omgeving. Ook de bestuurders kregen een exemplaar uitgereikt. Daarmee is dit boekje een handreiking van Mikz aan de schoolbesturen om nieuwe, concrete stappen te gaan zetten in het gezamenlijk ontwikkelen van IKC’s. Zowel vanuit de besturen als vanuit de wijkmanagers van Mikz en de schooldirecteuren.

 

Een praktisch en actueel boekje over werken aan én in een kindcentrum. Voor iedereen in het onderwijs en kinderopvang: bestuurders, ondernemers, managers, schoolleiders, directeuren, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, beleidsmedewerkers van gemeenten en vertegenwoordigers van medezeggenschapsraden en oudercommissies. Als inspiratie en hulp bij het realiseren van een integraal aanbod voor kinderen. Een Kindcentrum bestellen kan voor 15 euro inclusief verzendkosten. Meer weten? Klik hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.