Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwde versie In-één-oogopslag beschikbaar

Het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) stelt een verbeterde versie van ‘In-één-oogopslag’ beschikbaar. De nieuwe versie biedt nog meer informatie over de kwaliteit van elke opvanglocatie.
kinderopvang kindontwikkeling
Fotolia

Ook is het taal- en kleurgebruik aangepast met het oog op de leesbaarheid, aldus het LRK. Bovendien is In-één-oogopslag nu ook leesbaar op tablet en telefoon.

In-één-oogopslag is een samenvatting van de inspectieresultaten van de GGD, die de lezer op een overzichtelijke manier inzicht wil bieden in resultaten van de inspectie te zien. De samenvatting geeft een compact overzicht van belangrijke elementen van het rapport, zoals veiligheid en het pedagogisch klimaat. Als de ondernemer een reactie heeft gegeven op de uitkomsten van het rapport, staat deze ook in de samenvatting. De samenvattingen van de rapporten gaan terug tot 1 januari 2016.

Voor ouders en kinderopvangorganisaties

In-één-oogopslag is er in de eerste plaats voor ouders, aldus het LRK. De informatie uit het inspectierapport wordt toegankelijker gemaakt. Zo krijgen ouders beter zicht op de kwaliteit van een opvanglocatie en kunnen zij in gesprek gaan over wat er wel of niet goed gaat. Ook kunnen zij makkelijker een keuze maken voor een opvanglocatie. In-één-oogopslag kan ook kinderopvanglocaties zelf helpen, door inzichtelijker te maken wat goed gaat en waar verbeterpunten liggen.

In-één-oogopslag is live sinds april 2018. Het is ontwikkeld door GGD GHOR Nederland en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van ouders en kinderopvangondernemers in Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.