Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdeling VVE-middelen in 2016 ongewijzigd

Staatssecretaris Dekker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de verdeling van de VVE-middelen over de gemeenten volgend jaar ongewijzigd blijft. Daarmee komt een eind aan maandenlange onzekerheid.
Sander Dekker
De herverdeling van VVE-gelden is niet van de baan en staat nu voor 2017 gepland. - Foto: ANP

De beoogde herverdeling van deze middelen over gemeenten is niet van de baan en staat nu voor 2017 gepland. Dekker stelt in zijn brief opnieuw dat er sprake is van een ongelijke verdeling en zelfs scheefgroei van geld voor achterstandenbeleid over gemeenten. De intentie van de staatssecretaris is om de middelen meer evenredig te verdelen over gemeenten. Kleinere gemeenten kunnen daardoor vanaf 2017 rekenen op een groter aandeel van de VVE-gelden en grotere gemeenten (met name de G37) op een kleiner aandeel. De exacte verdeling vanaf 2017 wil de staatssecretaris echter eerst afstemmen met de Tweede Kamer.

Bekostiging

Dan staat niet alleen de verdeling van de middelen ter discussie maar de bekostigingssystematiek. Er zal bekeken worden of de VVE-gelden geoormerkt moeten blijven of door gemeenten breder kunnen worden ingezet.

Abvakabo FNV vindt de bezuinigingen op de VVE-gelden in de vier grootste gemeenten onbegrijpelijk. Juist in deze gemeenten wonen de meeste kinderen met een taalachterstand, zegt de vakbond. En een bezuiniging raakt dan ook de zwakste kinderen. Lees meer >>

Haast

Het is te verwachten dat de staatssecretaris na het zomerreces haast zal maken met het consulteren van de Tweede Kamer en de VNG zodat gemeenten tijdig afspraken kunnen maken met uitvoerders over de af- dan wel opbouw van de VVE inzet.
Bron: www.buitenhek.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.