Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdachte KinderRijk was al overgeplaatst

De nieuwe verdachte in de zedenzaak en oud-medewerker van kinderopvangorganisatie KinderRijk was onlangs al overgeplaatst van het kinderdagverblijf naar de bso. Hij zou naar eigen zeggen last hebben van de reacties van ouders sinds de zedenzaak in Amsterdam.

Beetje kunstzinnig
Zo zouden ouders hem en andere mannelijke medewerkers sinds het nieuws beter in de gaten houden. Omdat hij er opvallend uitzag ‘een beetje kunstzinnig’ aldus de direceur van KinderRijk Martijn van der Kroef en daar vervolgens reacties op kwamen van ouders, besloot KinderRijk hem in overleg over te plaatsen naar de bso.

Geen signalen
De 32-jarige man die wordt verdacht van het bezit van kinderporno, begon als oproepkracht bij KinderRijk en werkte later parttime op drie kinderdagverblijven. Martijn van der Kroef zegt op de Amsterdamse zender AT5 dat er geen signalen waren om de man ergens van te verdenken. ‘We hanteren een stevig beleid bij nieuwkomers en oproepkrachten. Hij was in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. In de verslagen stond dat hij zorgvuldig was, betrouwbaar en goed met kinderen omging.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.