Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veelgestelde vragen

E-learning: (hoe) werkt dat nou?
E-learning is een interactieve leervorm via internet. Deelnemers volgen korte lessen of zelfs complete colleges en maken aansluitend bijvoorbeeld een kennistoets of nemen deel aan een teamopdracht. Daarnaast kan E-learning ook verdiepende informatie bevatten in de vorm van artikelen uit de tijdschriften of verdiepingsvragen voor teamoverleg.

Vervangt internet reguliere trainingen?
E-learning kan in een aantal gevallen dienen als vervanging voor een training. Vaak dient E-learning voor het verduidelijken van kennis en de theorie, terwijl in een training dan meer wordt ingegaan op het oefenen en de praktijk. Juist de combinatie, het zogenoemde “Blended learning”, doet de leerstof beklijven.

Is e-learning bedoeld voor individueel gebruik of voor deelname in groepsverband?
De meeste e-learning programma’s lenen zich bij uitstek voor individueel gebruik. Vervolgens is e-learning natuurlijk ideaal als voorbereiding en follow-up van groepstrainingen.

Hebben wij als management inzage in de vorderingen van onze medewerkers?
U kunt kiezen voor verschillende opties om de voortgang van de deelnemers te volgen (‘monitor’).

Kunnen wij met ons team ook één aflevering volgen?
Ja, er zijn complete series maar u kunt ook kiezen voor losse afleveringen en losse colleges (zie ook de vraag over thema’s).

Bestaan er ook e-learning programma’s over specifieke thema’s zoals taalontwikkeling?
Het ‘assortiment’ bestaat inmiddels uit tientallen thema’s en onderwerpen, van taalontwikkeling tot voeding, van sociale en emotionele ontwikkeling en tot koppigheid en nog veel meer. Zo kunt u uw eigen leerprogramma vaststellen.

Wij willen graag zelf e-learning ontwikkelen: hoe doen we dat?
U kunt uw eigen e-learning programma samenstellen, inclusief gratis onderlinge communicatie en intranettoepassingen. Dit maatwerk is overigens ook mogelijk voor kleinschalige ‘leeromgevingen’!

Hoe zorg ik ervoor dat trainingen écht beklijven?
Juist met behulp van e-learning kunt u vanaf het eerste uur rekening houden met follow-up na afloop van trainingen, studie- en themadagen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.