Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel werkende vaders zitten met schuldgevoel

Niet alleen werkende moeders, maar ook werkende vaders voelen zich schuldig omdat ze naar hun gevoel niet voldoende tijd doorbrengen met hun kinderen. Uit een Amerikaans onderzoek van Pew Research Centre blijkt zelfs dat vaders zich schuldiger voelen dan moeders: 46 procent vaders tegenover 32 procent van de moeders.
Veel werkende vaders zitten met schuldgevoel
Foto: ANP Photo

Ondanks deze schuldgevoelens, hecht een meerderheid van de vaders wel aan hun fulltime baan. Dat vaders zich toch schuldig voelen over een gebrek aan tijd voor hun kinderen klopt met wat er uit hetzelfde onderzoek komt. In de Verenigde Staten besteden werkende moeders twee keer zo veel tijd aan de verzorging van hun kinderen als vaders: veertien uur tegenover zeven uur per week.

Werkende moeders

Opvallend is ook, dat werkende moeders een beter gevoel hebben bij hun manier van opvoeden. 78 procent van de werkende moeders vindt dat ze uitstekend opvoeden. Thuisblijvende moeders zijn minder overtuigd. Van hen zegt 66 procent dat ze de opvoeding goed doen.  Van alle ouders met kinderen onder de achttien, zegt zes procent dat ze er als opvoeder helemaal niks van bakken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.