Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel steun voor brandbrief FNV

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
Bijna 9000 medewerkers in de kinderopvang ondertekenden een brandbrief FNV Zorg en Welzijn. Zij maken zich zorgen over de kwaliteit van de sector.
Brandbrief FNV krijgt steun.jpg

De werknemers ondertekenden allemaal een brandbrief die FNV Zorg en Welzijn opstelde. Deze  brief gaat over het voorstel van Asscher voor wetswijzigingen. ‘Als deze wijzigingen worden doorgevoerd, heeft dit consequenties voor de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de kinderopvang,’ zegt Ilse van der Weiden, bestuurder FNV Zorg en Welzijn. Directeur-generaal  Marcelis Boereboom nam namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de 8.687 handtekeningen in ontvangst.

De FNV maakt zich namens de pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zorgen over het Nieuwe Toezicht en de aangekondigde wetswijziging op gebied van kwaliteit. Lees hier wat er anders moet volgens FNV Zorg en Welzijn

Slecht plan

Volgens Van der Weiden is het een slecht idee om met medewerkers tussen verschillende groepen te schuiven. ‘Dan verbeter je op één groep misschien de kwaliteit, maar wordt het elders minder. Daarnaast vinden we het een heel slecht plan om meer kinderen in een bso-groep te plaatsen zonder daar extra medewerkers op te zetten. En dat ook niet meer iedere werknemer een pedagogische opleiding hoeft te hebben, is al helemaal een verslechtering. Wil je echt een verbeterslag maken, dan is daar gewoon meer geld voor nodig.’ 

Advies overnemen 

Op 4 november hebben de gezamenlijke partijen werkgevers, werknemers en ouders het advies ‘herijking kwaliteitseisen’ aangeboden aan minister Asscher. FNV Zorg en Welzijn wil nog steeds dat de minister dit advies overneemt en in ieder geval bovenstaande wijzigingen niet doorvoert. ‘De werknemers in de kinderopvang zijn de ogen en oren op de werkvloer en weten daardoor als beste hoe je de kwaliteit kunt verbeteren. Deze boodschap die massaal gesteund wordt, kan minister Asscher niet negeren’, aldus Van der Weiden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.