Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel kleine scholen sluiten

Veel kleine scholen sluiten

De komende weken sluiten tientallen kleine basisscholen hun deuren omdat ze te klein zijn geworden om goed onderwijs te geven. Dat blijkt uit cijfers van het Duo, onderdeel van het Ministerie van Onderwijs.

Niet wenselijk
Vooral in Zeeland, Limburg, Groningen en Noord-Holland staan veel schooltjes op de nominatie om te verdwijnen. Gert-Jan van Midden van de PO Raad vindt het niet erg dat kleine scholen verdwijnen. In het AD zegt hij: ”Een kleine school kan misschien met hulp van de gemeente wel blijven bestaan, maar het is de vraag of dat wenselijk is. Het is vaak niet goed voor het pedagogische klimaat op een school.’ Van Midden verwacht dat steeds meer keline scholen, vooral in het Noorden, Oosten en Zuiden zullen verdwijnen. Dit komt omdat er minder kinderen geboren worden en door de trek naar de Randstad.

Ouders betalen bij
De kleine basisschool De Basis in het Groningse Mussel maakt het wel heel erg bont. De school kan een extra leerkracht niet betalen en vraagt ouders om een jaarlijkse bijdrage van 300 euro. Ondanks het geringe aantal leerlingen (34 in totaal) is de extra leerkracht nodig om de kwaliteit van de lessen hoog te houden. Met al het ingezamelde geld hoopt de directie van de school genoeg geld te hebben om de leerkracht in te huren.

Beeld: Stock.XCHNG, Johnny Berg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.