Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel gezinnen kiezen voor opa en oma

opa

Veel gezinnen maken geregeld gebruik van oppas door opa en oma. Dit gaat vaak ten koste van professionele kinderopvang, zo blijkt uit een onderzoek onder 1550 Flair-lezeressen tussen de 25 en 45 jaar.

Werk en opvoeding
Tweederde van de lezers maakt gebruik van kinderopvang, maar velen overwegen te stoppen nu de kosten van kinderopvang zijn gestegen. De deelnemers aan het onderzoek kregen ook vragen voorgeschoteld over de combinatie van werk en opvoeding en de taakverdeling in het huishouden. Bijna alle lezeressen van het blad werkten voordat zij hun eerste kind kregen. Na het verlof ging 88 procent weer aan het werk, maar wel met een gemiddeld kortere werkduur (gemiddeld 38 procent minder). Vaders leveren gemiddeld een uur werktijd in per week.

Huishoudelijke taken
Ook in het huishouden zijn veel traditionele kenmerken terug te zien. Bijna driekwart van de moeders zegt vooral zorgtaken op zich te nemen en vaak ook alle huishoudelijke taken. Mannen wassen de auto en zetten het vuilnis buiten. Toch zijn vrouwen tevreden. De verdeling van huihoudelijk taken krijgt gemiddeld het cijfer 8.

Bron: NU.nl
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.