Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanaf 25 maart gaan de Media Ukkie Dagen weer van start!

Van 25 maart tot en met 1 april 2022 wordt er aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar tijdens de Media Ukkie Dagen. Het thema dit jaar is: swipe, stap, sprong. Doe jij ook mee als gastouder of met jouw kinderopvangorganisatie?
peuter tablet
Foto: Pixabay / Andrew Angelov

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is daarom nodig.

Mediawijsheid

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong wordt er antwoord gegeven op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de digitale wereld? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Doe mee met de Media Ukkie Dagen

Vind jij dit als gastouder of als houder/manager van een kinderopvang(locatie) ook belangrijke onderwerpen om aandacht aan te besteden? Sluit dan met jouw kinderopvang aan bij de Media Ukkie Dagen en organiseer een activiteit, maak (les)materiaal of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp.

Informatie, inspiratie en activiteiten

Op de site mediaukkiedagen.nl vind je allerlei inspiratie voor activiteiten, tips voor ouders, antwoorden op belangrijke vragen voor ouders en opvoeders, een toolkit en meer info en tips voor professionals in onderwijs en kinderopvang.

De organisatie van de Media Ukkie Dagen doen veel onderzoek naar mediagebruik onder jonge kinderen. Zo blijkt dat jonge kinderen gemiddeld 103 minuten per dag achter beeldschermen zitten. In coronatijd is dit waarschijnlijk nog veel meer geweest, met bijziendheid onder de jeugd tot gevolg. Ouders zijn echter steeds positiever over de effecten van media op de opvoeding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.