Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden stemmen in met cao-akkoord

Vakbonden stemmen in met cao-akkoord

De Abvakabo FNV leden werkzaam in de kinderopvang hebben massaal ingestemd met het bereikte principe akkoord voor de sector. 97 procent van de stemmers volgden het positieve advies van de bond.

De nieuwe cao loopt van 1 mei 2010 tot en met 31 december 2011. Werknemers ontvangen in die periode een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 mei 2010 en 1,0 procent per 1 mei 2011. Daarnaast zijn er onder andere afspraken gemaakt over werkgelegenheid, scholing en werk/privé-balans.
Tijdens deze cao-periode wordt tevens onderzoek gedaan naar een individueel keuzebudget voor alle werknemers. Zo’n budgetsysteem biedt werknemers de gelegenheid om zelf de arbeidsvoorwaarden te kiezen die passen bij de levensfase waarin zij verkeren.

De Unie
Ook de leden van vakbond de Unie hebben zeer positief gereageerd op de nieuwe afspraken. De Cao zal op 8 juni bekrachtigd worden als ook de andere bonden en de werkgevers instemmen.

Persoonlijk scholingsbudget
De Unie-leden hebben ook opmerkingen gemaakt over de inhoud van de afspraken. Zo vindt men het een gemiste kans dat er geen persoonlijk scholingsbudget is afgesproken. Dat past volgens sommige leden beter in een meer persoonlijk arbeidsvoorwaardenpakket.
De leden beschouwden de arbeidsvoorwaardenwinkel met meer eigen keuzes over arbeidsvoorwaarden als een groot pluspunt.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.