Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV ondersteunt deeltijdontslag kinderopvang

UWV

Een grote kinderopvangorganisatie in de Randstad die vanwege vraaguitval in financieel zwaar weer verkeert, heeft onlangs toestemming van het UWV gekregen om tientallen pedagogisch medewerkers voor een aantal uren te ontslaan. Het UWV steunde de onderneming om via de methode van deeltijdontslag te bezuinigen.

Het UWV begreep dat deeltijdontslag hier onvermijdelijk was, omdat bij ‘gewoon ontslag’ onvoldoende met vaste gezichten op de groepen kon worden gewerkt. De Amsterdamse zedenzaak speelde bij deze afweging een rol. Een reguliere ontslagprocedure zou leiden tot personeelsverschuivingen, waardoor de kwaliteit van de kinderopvang niet langer kon worden gewaarborgd.

Bron: Lexsigma
Foto: ANP Lex van Lieshout

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.