Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Uurtarieven 2013 alvast bekend gemaakt

Uuratieven

Eerder dan anderen jaren heeft het ministerie van Sociale Zaken de maximum uurtarieven bekend gemaakt voor 2013. Dit is het maximale bedrag waarover de Belastingdienst kinderopvangtoeslag uitkeert.  Uurtarieven liggen in werkelijkheid vaak hoger. De tarieven worden voorlopig geíndexeerd met 1,55 procent.

Per 1 januari 2013 is het maximum uurtarief voor opvang in het kinderdagverblijf vastgesteld op € 6,46. Dit was € 6,36 in 2012. Voor buitenschoolse opvang ligt het tarief op € 6,02 per uur. In 2012 was dit € 5,93. Voor de gastouderopvang wordt het bedrag volgend jaar € 5,17. Dit was € 5,09.

Onder voorbehoud
Het ministerie benadrukt dat dit voorlopige plannen zijn. Normaal gesproken worden de uurtarieven pas rond Prinsjesdag bekend gemaakt. Maar het ministerie begrijpt het belang voor ondernemers om nu al een indicatie te hebben. De uurtarieven zijn pas na Prinsjesdag definitief als de begroting van alle ministeries definitief zijn vastgesteld.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
ANP Photo, Ed Oudenaarden

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste Denice met KDV en gastouderbureau… Ik snap je reactie niet zo? Het is een maximum tarief dat wordt vast gesteld. Je mag best 3,19 berekenen of elk ander willekeurig bedrag per uur. Zolang het maar minder is dan het maximum. Verder dat het tarief omhoog gaat staat los van eventuele lasten verZwaring voor particulieren; ook kosten voor een KDV houder gaan omhoog door inflatie. Etc neemt niet weg dat ik een maximum stellen een verkeerd middel vind om kosten te drukken. Theoretisch gezien gaan prijzen richting een het gestelde maximum. In een vrije markt is er meer variatie, maar dat zorgt niet per definitie voor lagere prijzen.

  3. Ik heb zelf een KDV en Gastouderbureau. Vind het voor beiden onterecht deze verhoging. Er wordt al gesneden en bezuinigd. De ouderbijdragen gaat weer omhoog, als iedereen zijn prijzen ook nog eens omhoog gooit wordt het voor bepaalde doelgroepen niet meer betaalbaar. Ouders gaan alternatieven zoeken, die vaak pedagogisch niet verantwoord zijn. Betreft het verschil tussen gastouders en KDV lijkt me erg logish. Een KDV houder heeft 2x zoveel kosten als een gastouder. Ik benoem dan alleen de huur van het pad en hoef denk ik niet verder te gaan. Ik hoop voor onze kinderen, die de toekomst zijn, dat hier echt een oplossing voor komt. Straks mag het kabinet namelijk weer gaan iversteren in kinderen met achterstanden en gedragsproblemen omdat de moeder creatief moesten zijn omdat ze de opvang niet meer kunnen betalen. Ik schaam me voor ons land, waar het vele malen beter kan. Iedereen die dit beroep met zijn hart uitvoert weet dat deze krankzinnige verhogingen niet nodig zijn.Wel als je het doet om je bankrekening te spekken ipv te denken aan simpelweg brood, daar bedoel ik mee een normaal modaal leven lijden. Ik heb geen problemen met de mensen die boven het modaal willen leven, maar laat het niet de spuigaten uitlopen, ga niet te groot leven, maar denk aan onze kinderen, de toekomst!!!

  4. Ben het helemaal met bovenstaand bericht eens ben zelf al 4 jaar gastouder en het is zeer onterecht dat gastouders minder hebben.
    Ook zou er meer controle moeten komen of klachtenlijn voor gastouderbureau’s die niet op tijd betalen aan gastouder. Dit komt helaas regelmatig voor.

  5. Ouders die kinderen in de opvang hebben bij gastouders hebben net zoveel recht op een maximale uurprijs als de uurprijs voor het kindercentrum. Wat ons betreft mag de maximale uurprijs voor gastouderopvang gelijkgesteld worden aan de maximale uurprijs bij opvang via een kindercentrum.
    Gastouderopvang wordt écht onderschat. Wij en onze gastouders hebben het heel netjes voor elkaar en bij onze gastouders wordt de gastouderopvang op een heel professionele manier uitgevoerd. Wij zijn dan niet zo’n groot landelijke bureau en werken in de regio waar wij gevestigd zijn. Wij hebben samen met onze gastouders de zaken goed voor elkaar en heel tevreden ouders. Dan mag voor dié professionaliteit ook een maximale uurprijs bij Gastouderopvang voor de Kinderopvangtoeslag op een nivo staan die geldt als bij een KDV.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.