Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ouders geven uurprijs dagopvang een 6

Frida Noordzij
Belangenvereniging BOinK heeft de jaarlijkse enquête gehouden onder ouders om de ontwikkelingen in de uurprijs van kinderopvang en de kosten van ouders in kaart te brengen. Het gemiddelde waarderingscijfer? Een 6.
uurprijsdagopvangANP.jpg
De ouders waarderen de prijs van de opvang in 2017 gemiddeld met een 6. In 2016 was dat lager

Uit de prijspeiling blijkt dat in 2017 de prijs voor dagopvang gemiddeld met 3,17% is gestegen tot € 7,16. De prijs voor bso is gemiddeld 2,43% gestegen en komt uit op € 7,18.

Prijswaardering opvang

De ouders waarderen de prijs van de opvang in 2017 gemiddeld met een 6. In 2016 was dat lager, namelijk 5,6. De dagopvang scoort met 6,1 iets hoger dan de bso (5,9). In de enquête gaven ouders toelichtingen op de gegeven cijfers, zoals: ‘Ik ben bereid om te betalen voor iets wat goed is en dat is het’, ‘Mooie opvang voor een nette prijs’, ‘Ver boven het gemiddelde uurtarief vastgesteld door de Belastingdienst’ en ‘Ik vind het gewoon te duur’.

Argumenten houders

Houders gaven argumenten voor de (voorgenomen) prijswijzigingen: ‘Extra pedagogische medewerker, hogere loonkosten door vaste contracten, extra huishoudelijk medewerker, extra activiteiten bv. yoga, dans, etc. en bijscholing/cursussen personeel’, ‘Cao personeelskosten/loonkosten, investeringen, opleidingen en inflatie’, ‘Advies brancheorganisatie, inflatie en stijgende loonkosten’ en ‘Vaste bedrag van de Belastingdienst wordt gehanteerd’.

Contractsweken

20% van de ouders gaf aan dat de uurprijs voor iedere contractsvorm hetzelfde is, terwijl 38% aangaf dat meer contractsweken samengaat met een lagere uurprijs en andersom. 32% van de ouders die evenveel contractsweken hadden als in 2016 zeggen meer kwijt te zijn aan de opvang in 2017. 27% geeft aan dat zij minder zijn gaan betalen.

125 ouders

Aan de peiling van BOinK werkte dit jaar 125 ouders mee. Omdat de prijspeiling voor gastouderopvang en peuterspeelzalen heel beperkt is ingevuld (beide door minder dan vijftien personen), zijn deze resultaten niet verwerkt.

Lees hier de Resultaten Prijspeiling 2017 van BOinK.

Demissionair minister Asscher heeft onderzoek laten doen naar de ontwikkeling van de uurprijzen van kinderdagverblijven en de verschillen tussen de regio’s. De uurprijs in stedelijke gebieden is hoger. Lees meer

3 REACTIES

  1. Idd 125 ouders….. Zoals zo vaak wéér een negatief artikel waarin de Kinderopvang meer slecht dan goed wordt gedaan. Er komen maar een paar ouders (of in andere artikelen "deskundigen" genaamd) aan het woord en dan wordt er een lokkende Kop en een sappig artikel geschreven. Ronduit een zeer laag niveau.

  2. Lees alle reacties
  3. Een PMer kost 25-30 euro per uur. Dat zijn 4 kinderen per PMer die er in ieder geval moeten zijn. Dan heb ik het nog niet over voeding, huisvesting, overhead, activiteitenkosten, luiers e.d. Dan vind ik een zesje wel heeeeel matig. Hieraan is ook weer te zien dat ouders geen idee hebben wat er allemaal in de kinderopvang omgaat. Branchevereniging: maak dit ook es duidelijk aan ouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.