Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Uitstel ventilatie-eisen tot 2017

Uitstel ventilatie-eisen tot 2017

Er is een overgangstermijn ingesteld voor ventilatie-eisen in de kinderopvang. Ondernemers hebben nog tot 1 april 2017 om aan deze strengere eisen uit het Bouwbesluit 2012 te voldoen. Dit zijn de Brancheorganisatie en het ministerie van Binnenlandse Zaken overeen gekomen.

Andere berekening
In 2012 komt er een nieuw Bouwbesluit. Vooral op het gebied van ventilatie verandert er veel. Zijn de huidige eisen nu nog gebaseerd op de ventilatiecapaciteit per vierkante meter, volgens de nieuwe regels moet dit worden gebaseerd op het aantal toegestande personen in een ruimte. Ook zijn er eisen m.b.t. ramen en deuren in slaapruimte en de maximaal toegestande co-2 waarde in een ruimte.

Bewustwording
De komende jaren wordt er verder geïnvesteerd in de bewustwording in de sector dat een goede ventilatie van grote waarde is. Onlangs bleek uit onderzoek van LBP-SIGHt dat de luchtkwaliteit in de kinderopvang, en dan vooral in slaapruimten, onder de maat is. Door het afgesproken overgangstermijn weten ondernemers nu dat op 1 april 2017 aan de nieuwe ventilatie voldaan zal moeten worden. Wanneer het Bouwbesluit exact ingaat is nog niet honderd procent zeker, de verwachting is 1 april 2012.

In het februarinummer van Management Kinderopvang staat een artikel over het Bouwbesluit 2012 en de relevante wijzigingen voor kinderopvangondernemers.

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.