Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Udens kindercentrum koploper gezonde kinderopvang’

Het RIVM ziet in kindercentrum het groenehuis in Uden een voorbeeld voor andere kinderopvangorganisaties.
Volgens Voss heeft het groenehuis zijn succes te danken aan de aandacht voor gezondheid en een gezonde omgeving.
Volgens Voss heeft het groenehuis zijn succes te danken aan de aandacht voor gezondheid en een gezonde omgeving. - Foto: Free Images

Tegen de landelijke trend in steeg het aantal kinderen op de opvang in twee jaar tijd explosief. De grote animo voor het kinderdagverblijf komt door de gezonde leefomgeving die het kindcentrum heeft gecreëerd, zegt de oprichtster Laurien Voss in het Brabants Dagblad.

Voss begon twee jaar geleden met haar kinderopvang naast het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden. Ze investeerde meer dan een miljoen euro en had in het begin slechts drie kinderen op de opvang. Dat aantal is in korte tijd uitgegroeid naar ruim honderd kinderen. Het centrum heeft inmiddels 14 medewerkers in dienst.

Ook fairtrade producten krijgen steeds meer aandacht in de kinderopvang. Wil je weten hoe  je je kinderopvang zo fairtrade mogelijk maakt? Klik dan hier >>

Volgens Voss heeft het groenehuis zijn succes te danken aan de aandacht voor gezondheid en een gezonde omgeving. De medewerkers besteden veel aandacht aan gezonde voeding voor de kinderen en veel in de buitenlucht bewegen. Ook het binnenklimaat wordt goed in de gaten gehouden; het CO2 gehalte wordt voortdurend gemeten en op basis daarvan verversen ventilatoren de lucht. Ook staan groen en duurzaamheid hoog in het vaandel. Het kindercentrum heeft zonnepanelen op het dak en is zelfvoorzienend in energie. Het RIVM noemt het groenehuis koploper in gezonde kinderopvang en heeft op de locaties opnames gemaakt voor de website groenekinderopvang.nl.

Bekijk hier een video van kindercentrum het groenehuis in Uden.


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.