Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toolkit van BOinK: hulp voor ouders bij aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, heeft een toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag gelanceerd. De toolkit geeft uitleg over kinderopvangtoeslag en helpt ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. Het hulpmiddel is beschikbaar in vier talen en is gratis te downloaden via de website van BOinK.
kinderopvangtoeslag
Fotolia

BOinK heeft jarenlange ervaring met ouders die vragen hebben over kinderopvangtoeslag of hier problemen mee hebben. De informatie van Toeslagen zelf is niet altijd duidelijk en op de website en in de brieven van Toeslagen worden vaak moeilijke woorden en veel vaktaal gebruikt. Ook begrijpt niet iedereen het systeem van kinderopvangtoeslag goed. Kinderopvangtoeslag is daardoor voor te veel ouders ingewikkeld. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK daarom de toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag ontwikkeld.

Drie onderdelen

De toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag bestaat uit drie onderdelen:

  • Een app met eenvoudige uitleg over kinderopvangtoeslag, een handleiding hoe je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen en hoe je een verandering in je situatie, die gevolgen heeft voor je kinderopvangtoeslag, middels een wijziging kunt doorgeven aan Toeslagen.
  • Een informatiebrief met uitleg over wat kinderopvangtoeslag is, wie er recht op heeft en welke voorwaarden er zijn.
  • Een checklist die helpt om alle informatie en documenten die nodig zijn te verzamelen voor het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag

Voor alle ouders en in vier talen

De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben (en iets moeten wijzigen). Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken. De app met de handleidingen is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch.

Informatie in de toolkit is geschreven door BOinK en is gecontroleerd door de Belastingdienst.

Download hier de app >>

Ouders met een partner die buiten de Europese Unie woont, hebben geen recht op kinderopvangtoeslag. Dat staat in de Wet kinderopvang, maar daar komt verandering in. De ministerraad heeft ermee ingestemd om dit ‘knelpunt’ op te lossen, mede vanwege de verhoogde urgentie door de toestroom aan Oekraïense vluchtelingen die hierdoor makkelijker aan het werk kunnen. Lees er hier meer over >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.