Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toetsingskader A voldoende voor opname in register

Toetsingskader A voldoende voor opname in register

In eerste instantie hoeven gastouders alleen aan toestingskader A te voldoen om geregistreerd te worden in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit besloot het ministerie van OCW naar aanleiding van eerder overleg in de Tweede Kamer.

Alleen administratieve inspectie
Voldoen aan toetsingskader A betekent dat alleen de administratieve inspectie wordt gecontroleerd voordat een gastouder in het landelijk register kan worden opgenomen. Dat betekent niet dat de inspectie aan huis (toetsingskader B) helemaal niet zal plaatsvinden in 2010, GGD-inspecteurs houden het recht om ook dit te controleren. Maar de druk is er voor gastouders af, nu zij ook alleen op basis van toetsongskader A in het LRK worden opgenomen. GGD en gastouders hebben nu hun handen vol aan het op tijd in orde maken van de administratieve inspectie zoals het controleren van de behaalde diploma’s en de Verklaring Omtrent Gedrag. Gastouders stuiten vaak op lange wachtttijden en maken zich grote zorgen of ze wel op tijd alles op orde hebben om aan toetsingskader A te voldoen.

Alleen thuisadres geïnspecteerd
Het andere besluit dat het Ministerie van Onderwijs (OCW) nam, is dat de inspectie aan huis voorlopig alleen plaatsvindt bij gastouders die kinderen in hun eigen huis opvangen. In 2010 en 2011 zullen alle gastoduers die kinderen aan huis opvangen worden geïnspecteerd. pas later zal de GGD ook de locaties bij vraagouders inspecteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.