Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Toeslag direct naar kinderopvangorganisaties

Toeslag direct naar kinderopvangorganisaties

Kinderopvangtoeslag

Registreren

16 REACTIES

  1. Ik vind persoonlijk dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen betalingen! Als ouders herhaaldelijk niet of niet op tijd betalen moet daar wat aan gedaan worden. Maar organisaties willen nu geen kinderen gaan weren, omdat het al terug loopt! Als ouder betaal ik me al scheel aan kosten waar ik niet eens gebruik van maak! Betalen naar openingstijd én feestdagen waarop het kdv niet open is en er ook niet geruild mag worden! Daarnaast kloppen de rekeningen vaak niet en moet ik als ouder ook achter mn geld aan. Ben benieuwd wie die 1,8 miljoen moet gaan ophoesten….. Ik denk ‘ik’ als trouwe betaler! En begrijp ik het dan goed dat de kov-organisatie het dan gaan verrekenen met mijn deel? Wat een gedoe…. Het gaat nu al zo vaak fout…..

  2. Lees alle reacties
  3. als ouders vergeten een wijziging door te geven krijg je als kinderopvang organisatie geld op je rekening wat niet meer voor jou is. dit brengt veel administratieve rompslomp met zich mee zeker als ouders na herhaald manen de wijziging niet doorgeven aan de fiscus.
    Wat mij betreft ben ik het eens mee de reacties dat het de ouders hun eigen verantwoording is en zij dus verantwoordelijk zijn

  4. goede zaak, zeker voor gastouders, als een vraagouder niet tijdig betaald krijgen wij ons geld ook niet op tijd of soms helemaal niet wacht zelf al een jaar op betalingen van ouders die hun verplichtingen niet nakomen. en waarvan de ouders geen gebruik meer maken van gastouderopvang. En dan heb ik het niet over een paar honderd euro. Als het gastouderbureau het zelf ontvangt zijn de betalingen voor een groot deel gewaarborgd. een gastouder.

  5. Persoonlijk vind ik de betutteling en inmenging van de regering wel erg groot worden. Ik ben een vraagouder, regel keurig op tijd mijn rekeningen aan het gastouderbureau en iedereen is tevreden. Ik voorzie alleen maar problemen. Het gastouderbureau rekent de daadwerkelijke uren, de belastingdienst de gemiddelde uren. Dus of ik moet nog heel veel bijbetalen of ik hoor eigenlijk geld terug te krijgen van het gastouderbureau. Laat ons als volwassen mensen eigen verantwoordelijkheid nemen voor datgene wat wij afnemen en in een goed lopende maatschappij zouden moeten kunnen regelen. En i.d.d. voor degenen die dat niet doen, (hieronder lees ik zo ong. 1 a 2 procent) dat zullen ook wanbetalers blijven voor het restantbedrag dat open blijft staan en daar zal dan toch het incassobedrag op af moeten komen en daar blijven de kosten hetzelfde voor. Laten we de kosten dan niet hoger maken dan strikt noodzakelijk voor de overige 98 procent!!!

  6. Als gastouderbureau hebben wij veel wisselender facturen dan een kinderdagverblijf. Werkt een ouder de ene maand veel uren dan kan een factuur zo 900 euro zijn. Valt er in een maand vakantie dan is de factuur misschien maar 200 euro.
    Als de belastingdienst rechtstreeks aan de kinderopvanginstelling gaat uitkeren moet de kinderopvanginstelling ook bericht krijgen van de wijzigingen die zijn doorgevoerd. Nu is het zo dat alleen de ouders beschikkingen krijgen en het gebeurd maar zelden dat ze hiervan een kopietje opsturen naar de ons gastouderbureau met als gevolg veel betalingen, vorderingen, nabetalingen, zonder dat wij er een idee van hebben waarop die betalingen gebaseerd zijn.
    Naast de kinderopvangtoeslag hebben ouders ook een deel ouderbijdrage. Ook als wij de kinderopvangtoeslag rechtstreeks van de belastingdienst zouden ontvangen moeten we ook nog steeds dit deel van de ouders zien te innen. Als ouders dit niet betalen zit je nog steeds met wanbetalers die je eventueel zelfs met incassobureau moet innen. Daar komt nog bij dat voor elke factuur dus drie betalingen verwerkt moeten worden: de betaling van de belastingdienst, de betaling van de ouder en de betaling om het teveel/te weinig ontvangen bedrag kinderopvangtoeslag te verwerken.
    De 1.8 miljoen euro die dit plan zou gaan kosten is nog maar een schijntje vergeleken met de kosten bij kinderopvangorganisaties aan het verwerken van deze administratieve rompslomp.
    Christian Bakker
    Gastouderbureau Rent-a-Parent, Deventer

  7. Ik zou het wel prettig vinden, het is misschien iets meer uitzoekwerk, maar uiteindelijk zijn de niet betalende debiteuren nog kostbaarder. En Ik heb gemerkt dat deze wanbetalers steeds meer voorkomen, helaas. Om deze mensen tegen zichzelf te beschermen is dit de juiste oplossing.

  8. Ik werk als debiteurenbeheerder van een kinderopvangorganisatie met verschillende locaties. Zo merk ik heel duidelijk dat er een groot verschil is in het betaalgedrag tussen de verschillende locaties in de verschillende wijken. De Ene groep mensen kan gemakkelijk de rekening voor de kinderopvang zelf betalen, maar bij andere clienten uit andere locaties ligt de situatie weer anders en zijn we blij dat we in ieder geval de toeslag tijdig ontvangen.

  9. Ouders die kinderopvang afnemen, zijn zelf verantwoordelijk voor hun betalingen en de daarmee gepaard gaande tegemoetkomingen.
    Mijn ervaringen zijn alleen maar negatief in deze. Ouders die vergeten te wijzigen of stop te zetten meldden zich vaak in paniek bij onze organisatie om uit te zoeken wat er teveel is binnen gekomen van de belasting want ze moeten ineens 1000en Euro’s terug betalen.
    Voor wat betreft slechter betalen ? 3 x herinnering, niet betaald !! dan incasso buro en in het ergste geval, geen opvang meer.
    Erg drastisch, maar het helpt.

  10. Ik lees de reactie van degene die voor verschillende gemeentes werkt en ik zou mij kunnen veronderstellen dat zij een vrouw of hij een man van de praktijk is. Daarnaast lees ik de reactie van de heer Vollaard maar met de juiste software kun je deze argumenten prima opvangen. Mijn mening(al doet hij er misschien niet toe) is dat bedrijven die de de kinderopvangtoeslag rechtstreeks van de belasting willen incasseren ook deze mogelijkheid moet behouden. Ruud

  11. Martin, ik ben het ook helemaal met je eens. Je neemt een product af en betaalt daar voor. Dat geldt voor de hele maatschappij en dus ook voor de kinderopvang. De kinderopvangorganisaties en ouders die wel netjes hun rekening betalen, boeten er dus weer voor. Waar is een zwarte lijst met wanbetalers voor de kinderopvang? Zo weet je dat je deze mensen niet moet aannemen op je kdv of bso. Voorkomen is beter dan genezen! Eigenaar kdv.

  12. Ouders hebben totaal geen verantwoordelijkheid. Als wij kijken naar de debiteurenstand op dit moment waarbij via onze bemiddelaar de meeste gelden worden ontvangen (KOT) in plaats van via de ouders dan wordt er een loopje met je genomen als kinderopvanginstelling. Kennelijk heerst de mentaliteit dat je ook voor je brood bij de bakker niet hoeft te betalen en zo de deur uit kan lopen. Als deze maatregel doorgang zou vinden dan voorspel ik dat een aanzienlijk contingent kinderopvanginstelleingen gelijk de deuren kan sluiten dank zij het enorme verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders….

  13. Ik ben het niet eens met onderstaand bericht van meneer Martin,
    Zelf werken wij veel voor diverse gemeenten in Nederland. De gezinnen waarvoor wij opvang moeten regelen, zijn niet in staat hun eigen financiele zaken op orde te krijgen. Dit heeft tot vervelende situaties geleid. Vandaar dat een aantal gemeenten willen dat de toeslag rechtstreeks bij de opvangorganisaties terechtkomt, ipv bij de ouders.
    Dit levert, zoals u aangeeft, voor de organisaties extra administratieve handelingen op, maar dit weegt wel op tegen de kosten van incassobureaus of afbetalingsregelingen.
    Ik ben dus grote voorstander om voor die groep mensen de toeslag rechtstreeks op de rekening van de kinderopvangorganisatie te laten storten. Echter wil ik van de andere ouders de bijdrage niet ontvangen.

  14. Sinds de invoering van de wet kinderopvang wordt de toeslag aan de ouders betaald. Kinderopvang Haarlem heeft heel bewust niet gekozen voor het systeem de toeslag rechtstreeks te willen ontvangen. De ouder ontvangt de toeslag en betaalt netjes de rekening van de kinderopvang. En wat blijkt…ruim 99% van de ouders kunnen daar prima mee uit de voeten. Het debiteurensaldo is alleen maar lager geworden en het aantal dossiers bij incasso is al jaren laag. Ook in deze tijden. In het voorstel moet de branche 1,8 miljoen ophoesten om de kinderopvangtoeslag direct gestort te kunnen krijgen. Is dat dan gelijk een verplichting voor alle organisaties om de toeslag te ontvangen. En wat gaat dat kosten. De toeslag wordt onder vermelding van het BSN-nummer van de aanvrager gestort. Ga dat maar eens koppelen aan de juiste factuur. Je bent per betaling tijd kwijt met het matchen van de toeslag. Daarnaast moet je nog eerder gaan factureren omdat de toeslag al rond de 20e gestort wordt voor de komende maand maar als je dan nog niet gefactureerd hebt, krijg je allemaal vooruitbetalingen die je weer moet afboeken. Deze oplossing is alleen handig voor een zeer kleine doelgroep die niet met de toeslagen kan omgaan. Moet iedereen daar dan voor boeten. Ouders die de toeslag gebruiken voor andere doeleinden hebben een geldprobleem. Dit probleem blijft want de eigen bijdrage moet ook nog binnenkomen en laat die eigen bijdrage nu stijgen dankzij de plannen van minister Kamp.
    Kortom: het aantal onbetaalde rekening is helemaal niet hoog en de vrees van de kinderopvangsector wordt dus niet door de gehele sector sector gedeeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.