Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vve-taaleis 3F toegelicht in kleinere gemeenten

De afgelopen maanden werd in kleinere gemeenten gesproken over de taaleis 3F die wordt gesteld aan pedagogisch medewerkers in de voorschoolse educatie. Het beleid is uitvoerig toegelicht.
1-toelichting-vve-taaleis-Fotolia.jpg
Het beleid is uitvoerig toegelicht. - Foto: Fotolia

Dat meldt de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

Behalve het beleid werden ook de toetsen en trainingen toegelicht. Er werd stilgestaan bij de meest recente informatie over het nieuwe Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie, dat begin mei werd gepubliceerd.

Nieuwe ronde

In het najaar wordt een nieuwe ronde van vijf bijeenkomsten gehouden door het Ondersteuningstraject vve. Zij hebben een digitale handreiking ontwikkeld met tips voor de uitvoeringsvraagstukken bij de invoering van het verhoogd taalniveau en het inzetten van hbo’ers in de vve. Deze handreiking krijgt periodiek een update.

Lees hier de presentatie Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie >>

Sommige maatregelen in de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) worden eerst als pilot getest. Er is ook een aantal maatregelen dat wel direct wordt ingevoerd. Wij maakten een overzicht van de belangrijke IKK-maatregelen voor managers. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.