Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toekomstige ouders kiezen voor opvang binnen familie

Veiligheid, vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling zijn de belangrijkste selectiecriteria waarop toekomstige ouders een kinderdagverblijf zouden uitkiezen. Dat blijkt uit onderzoek van Bitcare onder aanstaande ouders in de leeftijd van 18-21 jaar.
1-toekomstige-ouders.jpg
Voor de opvang van hun toekomstige spruit gaat de voorkeur van ouders in spe uit naar de grootouders. - Foto: Fotolia

Voor het merendeel van de ouders in spe (55%) is het ideaal om tussen 24 en 27 jaar aan kinderen te beginnen. Voor de opvang van hun toekomstige kinderen gaat de voorkeur uit naar opvang door opa en oma of iemand anders binnen de familie. Slechts 24% zou kiezen voor een kinderdagverblijf. Opvallend is dat bij het uitzoeken van een kinderdagverblijf niet zo zeer gekeken wordt naar een locatie dicht bij huis, maar dat veiligheid, vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling van het kind belangrijker worden geacht. Ook huiselijkheid, professionaliteit en vakbekwaamheid zijn doorslaggevende pijlers.

Persoonlijke benadering

Verrassend is dat de generaties Y en Z – geboren in een tijdperk waar digitale technologie de norm is – een persoonlijk gesprek (60%) verkiest boven een app of ouderportaal (30%) om geïnformeerd te worden over het welzijn van hun kind. Wel zou 31% het fijn vinden om via de app tekstberichtjes en foto’s te ontvangen om op de hoogte te worden gehouden van de dagelijkse activiteiten.

Twee opvangdagen

48% van de toekomstige moeders verwacht minder te willen of gaan werken als er kinderen komen. Gemiddeld verwachten zij 27 tot 35 uur te blijven werken. Het overgrote deel van de gezinnen (40%) zou kiezen voor maximaal twee opvangdagen voor hun kroost. Zij verwachten dat kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van hun spruit én zij hopen door opvang van hun kind meer te kunnen verdienen.

Het volledige onderzoek vindt u op Bitcare.

Zodra ouders hun eerste baby bij uw kinderopvang brengen, gaan ze een jarenlange relatie met u aan. Wat weet u over uw potentiële klanten? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.