Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips voor een borstvoedingsvriendelijke kinderopvang

Als een baby naar de kinderopvang gaat, is dat voor veel moeders aanleiding om te stoppen met het geven van borstvoeding. Als kinderopvangorganisatie kun je een aantal dingen doen, om de kans dat moeders borstvoeding blijven geven, te vergroten.
iStock

Voldoende kennis over borstvoeding en een open en ondersteunende houding in de opvang hebben een positieve invloed, schrijft Kind & Gezin, een agentschap van de Vlaamse overheid. Uit onderzoek van Kind & Gezin blijkt dat er 5 acties zijn die tezamen de kans aanzienlijk vergroten dat een moeder nog steeds borstvoeding geeft als het kind 6 maanden is. Die acties zijn:

  1. Licht de mogelijkheid om afgekolfde moedermelk te geven in de opvang al toe aan ouders bij de aanmelding.
  2. Mama’s kunnen voor en na het werk borstvoeding geven in de opvang.
  3. Mama’s kunnen tijdens hun borstvoedingspauze hun kind komen voeden in de opvang.
  4. Als pm’er beheers je de kennis over borstvoeding en omgaan met afgekolfde moedermelk.
  5. Je past de richtlijnen rond het bewaren van afgekolfde moedermelk (inclusief een reserveportie in de diepvries) correct toe.

Pakket voor een borstvoedingsvriendelijk beleid

Kind en Gezin stelt een pakket kant-en-klaar materiaal ter beschikking om kinderopvangorganisaties te ondersteunen bij een borstvoedingsvriendelijk beleid:

Bron: Kind & Gezin

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.