Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tip: verkeersboetes in de kinderopvang

Kinderopvangorganisaties kunnen verkeersboetes van pm’ers ‘fiscaal vriendelijk behandelen’ binnen de werkkostenregeling (WKR), tipt accountant- en adviesbureau MTH.
Auto's
Bso-medewerkers kunnen geconfronteerd worden met een parkeerboete. - Foto: dpa

Bso-medewerkers die kinderen met de auto of een busje ophalen van school kunnen wel eens geconfronteerd worden met een parkeerboete onder de ruitenwisser. Volgens accountant- en adviesbureau MTH kan de opvangorganisatie deze boete via de WKR belastingvrij voldoen, als hij niet wordt verhaald op de betreffende bso-medewerker.

Vrije ruimte

In de tip van MTH staat te lezen dat geldboetes normaal gesproken niet binnen de ‘vrije ruimte’ van de WKR vallen. Ze moeten individueel bij werknemers worden belast. Maar voor sommige boetes maakt de Belastingdienst een uitzondering, waaronder dus verkeersboetes.

Lees voor meer informatie de volledige tip van MTH.

Vorige keer tipte MTH de kinderopvangbranche om werknemers met een uitkering aan te nemen. Deze werknemers brengen een premie mee die kan oplopen tot 7000 euro per jaar. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.