Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuisblijvende moeders missen werk

Moeders die vanwege de kinderen zijn gestopt met werken, missen hun werk en hebben het gevoel niet langer deel uit te maken van het professionele leven en de sociale activiteiten die daar bij horen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder ruim 1300 thuisblijvende moeders.
Thuisblijvende moeders missen werk
Foto: ANP Photo

Van de ondervraagde moeders zegt twintig procent echt spijt te hebben van de keuze om te stoppen met werken. Als ze de tijd konden terugdraaien, hadden ze een andere keuze gemaakt. Negentig procent mist het werk en 87 procent voelt zich alsof ze er niet echt meer bij horen.

Contact met collega’s

De helft van de moeders mist vooral het contact met collega’s, iets minder dan de helft mist de kansen die hun carrière hun bood. Daarnaast geeft twee derde aan het salaris en het afwisselende leven te missen. Een derde van de vrouwen zegt dat ze, achteraf, liever later in hun leven moeder hadden willen worden, zodat ze langer aan het werk waren voor ze aan een gezin begonnen.
Lees meer op de Engelse website Femalefirst.co.uk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.