Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Kinderboekenweek 2014 is Feest!

Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2014. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is volgend jaar van de hand van Marit Törnqvist. Het motto van de 60e editie van de week is Feest! Dat heeft de Stichting CPNB dinsdagochtend laten weten.
Thema Kinderboekenweek 2014 is Feest!
Foto: ANP Photo

De Kinderboekenweek is van woensdag 1 tot en met zondag 12 oktober 2014. De Jonge schreef al vele boeken, waaronder Vleugels voor Jorre en De circusfietser. Hij won diverse prijzen; een Zilveren Griffel voor het boek Vuurbom, de Woutertje Pietersenprijs voor Josja Pruis en driemaal een Vlag en Wimpel.

Zilveren Griffel

De van oorsprong Zweedse Törnqvist illustreerde eerder boeken van Astrid Lindgren. In 1995 verscheen haar eerste zelf geschreven boek: Klein verhaal over liefde. Hiervoor kreeg ze een Zilveren Griffel. Daarna behaalde ze successen met boeken als Pikkuhenki en de klassieke dichtbundel Jij bent de liefste. Haar meest recente prentenboek is Groter dan een droom, dat ze samen maakte met Jef Aerts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.