Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tegemoetkoming voor ouders die de kinderopvang volledig zelf betalen

Ouders die de kinderopvang zelf betalen, omdat zij geen recht hebben op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie, en de facturen van de bso tijdens de derde sluiting (21 december 2021 tot en met 9 januari 2022) bleven doorbetalen, kunnen binnenkort de tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO) aanvragen.
tegemoetkoming-voor-ouders-die-de-kinderopvang-volledig-zelf-betalen
Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

Dat meldt de Rijksoverheid.

In het najaar van 2022 kunnen ouders/verzorgers die de kosten van kinderopvang zelf dragen een aanvraag indienden bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor deze tegemoetkoming over de doorbetaalde facturen tijdens de derde bso-sluiting. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Sociaal medische indicatie (SMI)

Ouders die tijdens de derde sluitingsperiode gebruik hebben gemaakt van de buitenschoolse opvang via de gemeentelijke regeling sociaal medische indicatie (SMI) en hun eigen bijdrage hebben doorbetaald, kunnen voor de tegemoetkoming van de eigen bijdrage terecht bij de eigen gemeente.

Ouders mét kinderopvangtoeslag

Ouders met kinderopvangtoeslag hebben inmiddels al een tegemoetkoming voor de eigen bijdrage op basis van de ‘tijdelijke tegemoetkomingsregeling kinderopvang (TTKO)’ ontvangen, meldt BOinK.

Er staat mogelijk een recordverhoging van de toeslagtarieven gepland voor 2023: de indexering zou, volgens de berekening van Bureau Buitenhek, uitkomen op 5,7 procent. Niet eerder steeg de maximum uurprijs die de overheid vergoedt middels de kinderopvangtoeslag met zo’n hoog percentage. Het huidige record dateert van 2019, toen werd de maximum uurprijs geïndexeerd met 4 procent. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.