SWKGroep start combinatie-opleiding kinderopvang

Een groep van 25 leerlingen is begonnen aan een nieuwe opleiding, ontwikkeld door de SWKGroep en ROC Mondriaan. In drie jaar tijd combineren deze studenten twee BOL-opleidingen: pedagogisch werk en sociaal-cultureel werk. Dat levert deze studenten aan het einde van de rit twee mbo-diploma’s en een baan op bij de SWKGroep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

SWKGroep biedt kinderopvang, maar heeft nog veel meer onder zich: Buurtwerk en zorg; eigenlijk alles wat het kind en de adolescent aangaat (van 0 tot 23 jaar). ‘We waren op zoek naar de ‘young professionals’ van de toekomst, vertelt Susan Canter, regiomanager bij de SWKGroep over de aanleiding om met de opleiding te starten.

Tieners

Pedagogisch medewerkers in de bso hebben vaak kleine contracten. In het jeugdwerk heeft de SWKGroep ook mensen nodig. Maar werken met tieners en jongeren vraagt wel om andere vaardigheden die pedagogisch medewerkers die een PW-opleiding hebben gevolgd niet zomaar hebben. ‘Buurtwerk zet zich in voor

0
603

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.