Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SWKGroep blijft partner waterpolodames

De SWKGroep blijft partner van de Nederlandse waterpolodames. De overkoepelende kinderopvangorganisatie heeft het partnerschap verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Het nieuwe tweejarige contract werd ondertekend tijdens het EK waterpolo in Barcelona.
Foto: SWKGroep

De SWKGroep heeft 2018 omgedoopt tot het ‘Jaar van het Water’. Daarin ging het onder andere de samenwerking aan met Team Brunel, een zeilteam dat meedeed aan de grote zeilwedstrijd Volvo Ocean Race, maar werden er ook allerlei activiteiten gehouden met water.

Waterpolo

Nu heeft de organisatie bewust gekozen voor waterpolo, waarbij respect en samenwerking belangrijke aspecten zijn, laat de SWKGroep in een persbericht weten. Ad Doorneveld, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Waterpolo is echte topsport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaarheid is een fase die daarbij hoort. Je leert je staande te houden. Ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.’

Samenwerkingsjaar

De SWKGroep was het afgelopen jaar ook sponsor van de waterpolodames. Jan Kossen, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond: ‘Het afgelopen samenwerkingsjaar voelde vanaf het begin direct goed aan. We zijn dan ook erg content dat we ook de komende twee jaar doorgaan op de ingeslagen weg, die als hoogtepunt de Spelen van Tokyo in 2020 kent. Deze samenwerking is gestoeld op een duidelijke wederkerigheid en betrokkenheid. Betrokkenheid zowel aan de kant van de SWKGroep, in alle geledingen, maar ook zeker aan de kant van de waterpolodames.’

Body & Brains

Komend jaar wordt het ‘Jaar van Body & Brains’. Waterpolo haakt ook bij dit thema aan: ‘Het vele trainen maakt je lichaam sterker en sneller. Onder goede begeleiding train je zo je lijf en leer je vooruit te denken en samen te werken.’ De waterpolovrouwen en de bijbehorende staf leveren (interactieve) bijdragen door middel van vlogs, gastcolleges en waterpolo-clinics voor de kinderen op alle locaties die aangesloten zijn bij de SWKGroep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.