Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieregeling taal- en interactietraining uitgesteld naar 2014

Marianne Velsink
De subsidieregeling voor taal- en interactietrainingen voor pedagogisch medewerkers wordt niet in 2013, maar in de loop van 2014 uitgerold. Het beoordelen van criteria waaraan trainingen moeten voldoen, neemt meer tijd dan verwacht omdat gekozen is voor een andere aanpak. Dit maakt stichting BKK bekend.
Subsidieregeling taal- en interactietraining uitgesteld naar 2014
Foto: ANP Photo

BKK is inhoudelijk betrokken bij deze subsidieregeling, maar het Agentschap SZW is de uitvoerende partij. De subsidie die beschikbaar komt, kan door kinderopvangorganisaties worden gebruikt voor integrale trainingen op het gebied van taal en interactie.

Trainingen

Het NCKO-onderzoek toont aan dat dit de gebieden zijn waarop nog steeds onvoldoende wordt gescoord. De trainingen komen hoofdzakelijk beschikbaar voor pedagogisch medewerkers. Managers, staf- en bemiddelingsmedewerkers kunnen een train-de-trainer opleiding volgen. Hoe er verder invulling aan de regeling gegeven wordt, is nog niet bekend.

Kwaliteitsimpuls

De looptijd van de subsidieregeling blijft vier jaar: van 2014 tot 2017. Voorlopig is Stichting BKK bezig met het programma Kwaliteitsimpuls. Het gaat hierin om het meten en transparant maken van kwaliteit in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.