Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten pedagogiek ontwikkelen bewegingsactiviteiten kinderopvang

Studenten van de hbo-opleiding Pedagogiek aan de HZ University of Applied Sciences gaan samen met Kinderopvang Walcheren (KOW) bewegingsactiviteiten ontwikkelen.
iStock

In de module ‘sport- en vrijetijdskunde’ ontwikkelen 55 eerstejaars studenten pedagogiek in april en mei 2019 sportieve bewegingsactiviteiten voor kinderen van 15 verschillende KOW-locaties. Dinsdag 2 april vindt de kick-off plaats.

Sport- en bewegingsactiviteiten

Het thema van de module is sport en vrije tijd in relatie tot de ontwikkeling van kinderen. Studenten leren hoe ze een sport- of beweegactiviteit voor de kinderen van de buitenschoolse ppvang kunnen organiseren, die past bij hun (motorische) ontwikkeling en belevingswereld.

De studenten zullen de opvanglocaties in kleine groepjes bezoeken, eerst om kennis te maken met de kinderen en begeleiding, later om observatieopdrachten uit te voeren en zo de kinderen beter te leren kennen. Op deze manier verzamelen de studenten input om een sportieve beweegactiviteit voor iedere locatie te ontwikkelen. Die voeren ze met de kinderen uit op maandag 20 mei. De activiteiten worden uitgewerkt in handboeken zodat de pedagogisch medewerkers van KOW ze in de nabije toekomst ook zelf kunnen uitvoeren.

Lees ook: Pedagogisch medewerkers zien steeds vaker peuters met een ongezond gewicht. Kinderopvangorganisatie Impuls doet daarom mee aan een programma binnen het project PreSchool@HealthyWeight van de Hogeschool van Amsterdam. De pm’ers leren daar hoe ze een gezonde leefstijl bij kinderen en ouders kunnen bevorderen en peuters gezond laten bewegen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.