Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Voor Werkende Ouders opent meldpunt

De scholen en kinderopvang zijn weer aan de slag. Op veel scholen en kinderopvangorganisaties is het goed geregeld, maar niet overal. Met het meldpunt wil de stichting ervaringen bundelen en doorgeven aan Den Haag.
AdobeStock

Ouders maken zich zorgen over de veiligheid, gezondheid, de aansluiting met de bso of het vervoer naar het speciaal basisonderwijs. Daarom opent de Stichting Voor Werkende Ouders voor deze ouders en kinderen het meldpunt ‘Deuren zijn geopend!’

Verschillende dagen

Veel ouders en kinderen hebben zich verheugd op de terugkeer naar een redelijk ‘normaal’ leven op school en het kinderdagverblijf. Maar in de praktijk ontstaan er echter op sommige plaatsen problemen. Er zijn scholen die kiezen voor het halve dagen model, ondanks de oproep van minister Slob om dit niet te doen, Hierdoor zijn er veel contactmomenten en komen ouders alsnog niet toe aan hun werk. Broertjes en zusjes zijn op verschillende dagen ingedeeld. Vervoer voor speciaal basisonderwijs kan niet worden verzorgd. Noodopvang kan niet meer op de eigen school plaatsvinden. Dit zorgt voor veel onrust onder ouders en kinderen.

Rare situaties

‘Wij krijgen de afgelopen weken steeds meer verontruste ouders aan de telefoon. Ouders met hun handen in het haar en met de meest rare situaties. Een kind van net 4 dat zijn eigen weg maar moet vinden naar het klaslokaal in een hele grote school. Kinderen die niet mogen eten op school. Je kan het zo gek niet verzinnen, aldus Marjet Winsemius, directeur van Voor Werkende Ouders. ‘Om een goede indruk te krijgen van waar ouders tegenaan lopen hebben we daarom dit meldpunt geopend waar ouders terecht kunnen. Alle signalen nemen we vervolgens mee naar de betrokken ministeries en de Tweede Kamer.’

Meldpunt

Ouders kunnen terecht op de website, www.voorwerkendeouders.nl om hun zorgen en problemen te melden.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.