Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Sardes gefuseerd met CAOP

Stichting Sardes, onderzoeksinstituut en specialist op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding, is sinds 1 januari juridisch gefuseerd met stichting kenniscentrum CAOP. Wat betekent deze fusie precies?
fusie
Beeld: AdobeStock

Sinds 1 januari 2021 waren het CAOP en stichting Sardes al bestuurlijk gefuseerd. Nu, twee jaar later, is de fusie voltooid en is Sardes officieel onderdeel geworden van stichting CAOP. Samen met het CAOP en Kennisland maakt Sardes zich binnen de Stichting CAOP sterk voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en bijdragen.

Van werkvloer tot politiek niveau

Waar het CAOP veelal op politiek-bestuurlijk niveau werkt, zit Sardes meer op het niveau van wetenschap, beleid en praktijk. Met advies, onderzoek en procesbegeleiding werkt het bureau voor de landelijke overheid, gemeenten en school- en opvangorganisaties. ‘We vinden het belangrijk om dichtbij het werkveld te staan, goed te luisteren en om met onze kennis in te spelen op actuele vraagstukken. Met de fusie voegen we daar het netwerk, de denk- en organisatiekracht en expertise van Stichting CAOP aan toe’, aldus Heleen Versteegen, directeur van Sardes, op de website van CAOP.

Door de krachtenbundeling kan stichting CAOP heel de keten bedienen binnen betekenisvolle sectoren: van de werkvloer tot aan het politiek-bestuurlijke niveau. Daardoor ontstaan meer mogelijkheden om lokale initiatieven landelijk op te schalen en beleid uit te werken in de praktijk.

Bijdragen aan gelijke kansen

De gedeelde visie van stichting CAOP sluit naar eigen zeggen naadloos aan op de ambitie van Sardes. Vanuit stichting CAOP blijft Sardes onveranderd werken aan projecten binnen haar expertisegebieden: onderwijsachterstanden, taal en lezen, kwaliteit van de kinderopvang, passend onderwijs en inclusie. ‘Bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren is al 30 jaar onze ambitie’, vertelt Heleen Versteegen. ‘Ook nu we deel uitmaken van Stichting CAOP blijven wij ons daar dagelijks voor inzetten. Met ons bestaande team, onder onze eigen naam, in een onafhankelijke rol en vanuit onze thuisbasis in Utrecht.’

Ook Kennisland onderdeel van CAOP

Sinds 1 april 2022 maakt ook Kennisland deel uit van Stichting CAOP. Net als Sardes en het CAOP, werkt Kennisland – vanuit sociale innovatie – aan een betere samenleving. ‘Samen dragen we bij aan een mooiere, betere samenleving waarin mensen zich blijvend ontwikkelen en waarin iedereen een plek heeft en kan meedoen’, aldus directeur-bestuurder Philip Geelkerken van Stichting CAOP.

Geef je een kind met pijn wel of geen paracetamol in de kinderopvang? Volgens huisarts Bernard Leenstra is paracetamol het ‘verboden wondermiddel’ in de kinderopvang, omdat het toedienen daarvan bij veel kinderopvangorganisaties not done is. Welke regels zijn er eigenlijk? >>

Bronnen: CAOP, Sardes

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.