Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Rijswijkse Kinderopvang start academie

Stichting Rijswijkse Kinderopvang start academie

Stichting Rijswijkse Kinderopvang opent binnenkort de deuren van de SRK Academie. Hier kunnen medewerkers van de stichting kiezen uit een uitgebreid trainingsaanbod of voor een opleiding tot pedagogisch medewerker, in samenwerking met het ROC Mondriaan.

Eerste hulp aan kinderen
Het trainingsaanbod kent basis- en specialisatie trainingen. Pedagogisch medewerkers volgen eerst de basistrainingen op bijvoorbeeld pedagogisch gebied, maar ook eerste hulp aan kinderen, bedrijfshulpverlening en signalering kindermishandeling. Vanuit deze basis kunnen pedagogisch medewerkers zich verder specialiseren in bijvoorbeeld voor- en vroegschoolse educatie, kwetsbare kinderen of activiteiten op de buitenschoolse opvang.

Binden en boeien
Yvonne Boelens is projectcoördinator van de SRK Academie: ‘Ons doel is het werken bij SRK nog boeiender en uitdagender te maken en tegelijk de pedagogische kwaliteit te waarborgen. Pedagogisch medewerkers leren hoe ze met spel en activiteiten de ontwikkeling van kinderen kunnen stimuleren. Kinderen leren op hun beurt door ontdekkend te spelen. Voor de pedagogisch medewerker maakt dit het werken met kinderen extra uitdagend. Door medewerkers te “binden en te boeien” en te stimuleren zichzelf verder te ontwikkelen, kunnen ze op hun beurt kinderen nog beter begeleiden. Kortom het ontdekkend spelen, uitdagend werken geldt net zo goed voor de kinderen als voor de pedagogisch medewerkers.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.