Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting HKZ fuseert met Instituut NEN

HKZ

De fusie tussen Stichting HKZ (van het HKZ-keurmerk) en normalisatie-instituut NEN is definitief. Het HKZ keurmerklogo blijft gewoon bestaan en er zijn weinig gevolgen voor organisaties die een HKZ-keurmerk hanteren.

HKZ-procedure
NEN, opsteller van nationale, Europese en internationale kwaliteitsnormen, neemt alle contracten van HKZ over. De HKZ-procedure verandert daarmee niet. Nog steeds wordt de HKZ-norm om de drie jaar bekeken. Kinderopvangorganisaties hanteren het HKZ-keurmerk om aan te tonen dan hun locatie voldoet aan kwaliteitseisen die vanuit de sector zelf en de overheid worden gesteld. HKZ betekent dat de zaken intern op orde zijn, dat de klant centraal staat en dat er betrouwbare resultaten kunnen worden gepresenteerd. Ook zorginstellingen werken met een HKZ-keurmerk.

Eén loket
Met de fusie van NEN en HKZ is er één loket voor alle vragen over kwaliteit in de zorg en kinderopvang. Diensten worden in een breder en internationaal kader aangeboden. Tot 1 januari 2012 blijft HKZ in Utrecht gevestigd. De HKZ-contactpersonen blijven ongewijzigd.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.