Startsein Pedagogisch Professional van het Jaar

Op de Dag van de Pedagogisch Medewerker/Gastouder start ook de inschrijving voor de Pedagogisch Professional van het Jaar. Deze nieuwe verkiezing, georganiseerd door vakblad Kinderopvang en beroepsvereniging PPINK, plaatst pedagogisch professionals op een voetstuk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen. Iedereen (collega’s, leidinggevenden, ouders, enzovoort) die een topper in de kinderopvang kent, wordt opgeroepen deze persoon aan te melden voor de verkiezing.

Procedure

De verkiezing werkt als volgt: vanaf 20 september tot half december kunnen kandidaten worden voorgedragen voor de verkiezing. Dit kan door een formulier over deze persoon in te vullen. Een jury, onder andere bestaande uit Betsy van de Grift, Gjalt Jellesma, Mariëte Hamer en Marijke Schuurkes, kiest vervolgens drie genomineerden. Deze drie genomineerden worden in januari en februari gefilmd en vervolgens kan er online gestemd worden. Tijdens het Openongscongres van de Week van het Jonge Kind op 5 april 2019 wordt de winnaar gekozen (gebaseerd op de uitslag van het stemmen, een stemming op het congres en de keuze van de jury).

Teams

De winnaar wint prachtige prijzen en is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Een eerdere poging om de wedstrijd te starten, liep uit op te weinig geschikte aanmeldingen. Sindsdien is de procedure iets versimpeld. Verder merkten we dat veel teams te gelijkwaardig zijn om één vertegenwoordiger te kiezen. We roepen teams daarom op om interne rondes te organiseren om gezamenlijk een geschikte potentiële winnaar naar voren te schuiven die een goede ambassadeur kan zijn van onze prachtige sector.

Meer weten? Ga naar www.kinderopvangtotaal.nl/verkiezing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.