Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brugwerk en SZW komen met spel om personeelstekort kinderopvang aan te pakken

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is constant op zoek naar oplossingen voor het personeelstekort in de sector. Daarom doen ze onder andere mee aan het Startup in Residence Intergov (SiR)-programma; het innovatieprogramma waarin start-ups (startende ondernemers) samenwerken met overheden aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

SiR draait om een challenge (probleem) waar de start-ups een oplossing voor moeten verzinnen. De partij die de beste oplossing indient, wint een startbudget van € 25.000 en een in-residence programma waarin zij ondersteund worden bij het realiseren van de oplossing.

Terugbrengen uitstroom uit de sector

De uitdaging die het SZW voor het programma ingebracht heeft, is het terugbrengen van de relatief hoge uitstroom in de sector. Tien partijen hebben hiervoor een oplossing ingediend. Het ministerie vindt het belangrijk dat de pedagogisch medewerker centraal komt te staan in de oplossing. Daarom hebben ze werknemers uit de sector gevraagd aan te sluiten in de jury. Dit heeft tot mooie resultaten geleid tot nu toe!

De winnaar

Na twee beoordelingsrondes heeft de jury uit de inzendingen één winnaar gekozen; bureau Brugwerk. Zij bedachten Open kaart – werkplezier op de werkvloer. Open kaart zet in op het verhogen van het werkplezier en de werktevredenheid om zo de kans op uitval en uitstroom te verlagen. Naast de laagdrempeligheid waarmee de oplossing ingezet kan worden, prees de jury ook het ontwikkelproces van Brugwerk. Hierin willen zij actief de doelgroep en experts betrekken om zo de juiste vorm en content voor het spel te ontwikkelen.

In september start de in-residence fase. Wanneer het spel af is en gebruikt kan worden door kinderopvangorganisaties, is (nog) niet bekend.

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.